Müceddere
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur.
1 su bardağı yeşil mercimek.
4 adet soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
tuz
Hazırlanışı:
Mercimekler 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir. (mercimeklerin patlamaması gerekir.)
Ayıklanmış bulgur, tuz ve pul biber ilave edilir.
Kısık ateşte bulgur pişinceye kadar pişirilir.
Tavaya yağ konulur ve kızdırılır.
İri
15 Kasım 2012 Perşembe
Müceddere
Korkmaz bey
bulgur
,
mercimek
,
pilav tarifleri
,
pilavlar
,
yöresel yemek tarifleri
,
yöresel yemekler
No comments
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder